............................................... За да видите останалите снимки, прегледайте архива на блога /вдясно/ по години, месеци и дати ..............................................

неделя, 20 май 2012 г.

-> До Маркови скали






























3 коментара:

  1. Здрасти! Можеш ли да обясниш как се стига до тази местност, колко време г/д е от Клептуза, има ли маркировка и пресечната точка на меридиана и паралела там някъде ли е? Малко много станаха въпросите. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само веднъж съм го минал този маршрут, беше отдавна, открих го с налучкване /майстор съм в това/ така че не мога да посоча ориентири, които да Ви водят.. тръгнах от Клептуза по пътеката която води за Просце / пътеката тръгва от параклиса над Клептуза/. малко преди Просце пътеката се разклонява- надясно за Просце, наляво за Брези и Ракитово. Тръгва се по левото разклонение, след неизвестно колко време се стига една поляна, вляво почти обратно тръгва друга пътека в почти обратна посока, която също водела до Клептуза, надясно е за Брези, а в долната част на поляната от ляво имаше доста добре утъпкана пътека от влачене на дърва /към циганската махала вероятно/ по която тръгнах и стигнах до скалите след около час ходене... Това е по спомени, много ми се иска пак да го мина този път но здравословното ми състояние не ми позволява да го направя... Чувал съм че има и пряка пътека за скалите, тръгваща по дерето зад чепинските гробища, но не съм минавал по нея... Дано успях поне налко да помогна :-)

      Изтриване
  2. Мария Атанасова13 април 2016 г. в 20:27

    желая ви здраве -и още много снимки !


    ОтговорИзтриване